Restaurant Arenberg biedt een verfijnde klassieke keuken met een eigen signatuur. Je geniet er van Michelin-niveau topkwaliteit, waarbij lokale producten centraal staan en verschillende smaken harmonieus samensmelten zonder dat één smaak de overhand neemt.

Arenberg Kapeldreef 46, 3001 Leuven, België
Website

Budget voor Restaurants:
A la carte menu drie gangen: 78€
Degustatiemenu 5 gangen : 124 €
Degustatiemenu 6 gangen : 154 €


Verborgen in een rustige woonwijk net buiten het centrum van Leuven, ontdekten we restaurant Arenberg. Dankzij de ruime parkeergelegenheid begon onze avond zonder de stress van het zoeken naar een parkeerplaats.
Het was onze eerste ervaring in een Michelin Sterrenrestaurant, wat ons aanvankelijk wat nerveus maakte en hoge verwachtingen gaf. Deze onwennigheid verdween echter snel dankzij de warme en hartelijke ontvangst van gastvrouw Iris, die ons naar een tafel achterin het restaurant begeleidde. De gezellige drukte stelde ons meteen gerust dat het hier niet te ‘stijf’ zou zijn.

Wij waren er op donderdagavond en kozen voor het à la carte menu en begonnen de avond met als aperitief een lokale Chardonnay, Meerdael Rosé Brut. Hierbij werd een schoteltje met drie heerlijke amuses geserveerd:: een toastje Vitello Tonato, sushi met gember en een chipje met rundstartaar, gevolgd door nog een extra hapje van burrata-crème met basilicumolie en kerstomaatjes. Allemaal zeer lekker en verfijnd, wat onze verwachtingen voor de rest van het menu enkel verhoogde.

Als voorgerecht kozen we voor Mechelse asperges op Vlaamse wijze en de suggestie van de dag , een creatie met kreeft, asperges en lamsoor. 

Daarna volgde de tagliata van Black Angus Aberdeen, graan gevoerd rund, geserveerd met parmezaan, gebakken krieltjes, en een slaatje van rucola, honingtomaatjes en gekonfijte sjalot. Chef Lieven Demeestere respecteert duidelijk het product, want het vlees was perfect gebakken en de smaak kwam volledig tot zijn recht.

Als dessert kozen we voor een klassieke, maar verrukkelijke Dame Blanche, en een creatie met griotte kers, donkere chocolade en kersensorbet, een verrassende en verfijnde combinatie.
Afsluiten deden we met koffie en zoetigheden. Hiervoor komt men langs met een kar met mini-dessertjes en snoep waaruit men een keuze kan maken.

De conclusie is dat we restaurant Arenberg aan iedereen kunnen aanbevelen. De gezelligheid en de bediening geven je een aangenaam gevoel van thuiskomen.  De prijs-kwaliteitverhouding van het eten is uitstekend. De Michelinster en de score van 15/20 door Gault&Millau zijn volgens ons dan ook meer dan verdiend.

Goed om weten:
– Het driegangen à la carte menu is enkel mogelijk op  woensdag (lunch en diner), donderdag (lunch en diner) en vrijdag (lunch).
– Op vrijdagavond en zaterdagavond wordt enkel het vijf- of zes gangen degustatiemenu geserveerd.
– Op zaterdagmiddag wordt er een wekelijks wisselend vier gangen menu geserveerd.
– Bij elke gang kan er mits supplement gekozen worden voor de suggestie van de dag.

Bezocht op 23/05/2024

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *