Caffé al Dente is een Osteria, wijnbar (enoteca) en kleine italiaanse supermarkt (negozio) in één. Ze proberen het typische Italiaanse restaurant zoals je alleen in Italië kan vinden naar Brussel te brengen. Er is een dagelijks wisselend menu. Alles is huisgemaakt, van de vier antipasti tot de vier pasta’s van de dag. De grote troef van dit restaurant is de lijst van meer dan 500 wijnen. 

Caffé al Dente Rue du Doyenné 85/87, 1180 Ukkel, België
Website

Budget voor Restaurants:
Voorgerechten tussen 18€ en 21€
Hoofdgerechten tussen 13€ en 36€
Desserts tussen 8€ en15€

We hadden een reservering gemaakt tegen de openingstijd van 19u. Omdat het verkeer in Brussel nooit te voorspellen is waren we iets te vroeg. Hierdoor konden we nog een bezoekje brengen aan de aanpalende wijnbar met winkeltje. Er werd ons voorgesteld om in de Enoteca reeds een aperitiefje te drinken. Deze aperitief mochten we dan ook meenemen naar het restaurant toen dit open ging. Het met marmer gedecoreerde interieur probeert je meteen een typische Italiaanse authenticiteit over te brengen.

Na een klein Parmezaan koekje als amuse-gueule krijgen we de dagelijks veranderende kaart toegestopt. 
Als voorgerecht kozen we een mix van de antipasti om te delen. We kregen hiervoor een grote plank met 3 soorten vlees (mortadella, parmaham en pancetta), gegrilde courgette en aubergine, gemarineerde champignons en in het midden nog een grote bol burrata. Voor 21 euro met ons twee was deze prijs/kwaliteit zeker een aanrader, want we hadden na het voorgerecht echt al een voldaan gevoel.

Als hoofdgerecht kozen we de spaghetti al pomodoro met burrata en de linguine pesto di pomodori secchi e stracciatella.  Hier kregen we basic pastagerechten maar zeker lekker en voldoende qua portie. 

Op de dessertkaart staan typisch Italiaanse gerechten die je niet bij elk Italiaans restaurant in België kan vinden. In plaats van een klassieke dame blanche of tiramisu kozen we dan ook voor salame al cioccolato en de zeppolone.
De chocoladesalami is een Italiaans/Portugees dessert gemaakt van cacao, gebroken koekjes, boter en soms alcohol zoals portwijn of rum.
Zeppolone is een heel lekker, typisch Napolitaans dessert op basis van  soezenbeslag en banketbakkersroom in verschillende smaken..Door de vorm wordt het door velen geassocieerd met de Paris-Brest (de grote Franse soes met amandelsmaak, gevuld met botercreme). Verrassend lekkere afsluiters. 

In Caffé al Dente geniet je in alle gezelligheid van pure Italiaanse smaken. De chef heeft de traditionele bereidingen goed in de vingers. Ben je in het Brusselse en heb je zin in Italiaans, kunnen wij dit restaurant zeker aanraden.
En als je er dan toch bent, breng dan zeker ook een bezoekje aan het naastgelegen winkeltje met Italiaanse specialiteiten.

Bezocht op 12 juli 2024

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *