Bij sommige restaurants geniet je van een goede maaltijd, maar bij ‘t Vijfde Seizoen in Aalter draait het om veel meer dan dat. Chef Broes Tavernier en zijn team weten elk seizoen naar een hoger niveau te tillen – precies zoals hun naam belooft. Met smaakvolle, lokale producten, verrassende en creatieve gerechten en een warme, stijlvolle setting zorgen ze voor een culinaire beleving

t Vijfde seizoen, Stationsstraat 9, 9880 Aalter
Website

Budget voor Restaurants:
Voorgerechten tussen 24€ en 49€
Hoofdgerechten tussen 31€ en 45€
Desserts tussen 14€ en 19€
Menu’s tussen 65€ en 93€

We starten de avond met een glas André Robert champagne. Hierbij werden drie verrassende amuses aangeboden: een hapje met hert, eentje met vis en een op basis van brokkelkaas. Stuk voor stuk kleine kunstwerkjes die ons nieuwsgierig maakten naar wat nog zou volgen.

Twee van ons kozen voor het menu ‘Wintertverlangen’, uiteraard met aangepaste wijnen. De derde persoon in het  gezelschap koos voor à la carte met als voorgerecht de rigatoni met brokkelkaas en verse wintertruffel Als hoofdgerecht volgde de perfect saignant gebakken côte-à-l’os met frietjes en lekker slaatje. en als afsluiten een smeuïge moelleux van chocolade.

De gerechten in het menu waren al even indrukwekkend: telkens verrassende, seizoensgebonden creaties waarin de chef zijn creativiteit de vrije loop laat. We startten met een tartelette met tartaar van rode poon, een fris en verfijnd gerecht waarin de delicate smaak van de vis prachtig naar voren kwam. Vervolgens kwam de rigatoni met wintertruffel, die net als bij de à la carte-keuze een intense, romige aardse smaak had zonder dat de truffel overheerste. Het hoofdgerecht was duif uit Steenvoorde, waarbij zowel filet, als lever op het bord lagen – een schitterend samenspel van texturen en smaken, waarbij het malse vlees mooi in balans werd gebracht met een garnituur van savooi en veenbes en een schitterend sausje dat in een Roscoff-ui als een soort vogelnestje werd geserveerd  Er werd afgesloten met een heerlijk dessert op basis van Doyenne peer in een bereiding met geroosterde eenkoorn “koji & praliné-ijs” en karnemelk die het zoete en frisse perfect combineerde.

Ook fijn: elk menu heeft een vegetarische variant (‘Veldmenu’), waarin groenten de hoofdrol krijgen zonder aan smaak of complexiteit in te boeten.
Wij kozen voor aangepaste wijnen bij het menu, met per gang een andere wijnsuggestie die perfect aansluit bij de gerechten – de sommelier heeft duidelijk een uitstekend gevoel voor pairing.
Maar ze bieden ook een alcoholvrije optie aan.

En dan hebben we het nog niet over de bediening gehad – vlot, professioneel en met een glimlach, waardoor je je echt welkom voelt.

‘t Vijfde Seizoen is zo’n restaurant waar alles klopt: een creatief menu met seizoensgebonden producten, uitstekende wijnkeuzes, een warme en stijlvolle inrichting en topbediening. Of je nu gaat voor een verfijnd menu of liever à la carte eet, hier wordt elk gerecht met passie en vakmanschap gebracht. Een absolute aanrader!

Datum bezoek: 17/01/2025

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *