In het pittoreske Linkebeek bevindt zich Monsieur V, een intiem restaurant met seizoensgebonden maandmenu’s en een warme, tweetalige bediening. In 2023 werden ze door Gault Millau bekroond tot beste gastro-bistro..

Monsieur V, Dapperensquare 19, 1630 Linkebeek
Website

Budget voor Restaurants:
Voorgerechten tussen 13,50€ en  19,50€
Hoofdgerechten 43€
Menu 47,50€ en 65€


We werden hartelijk verwelkomd in de uitnodigende setting van het restaurant, waar de open keuken meteen in het oog springt. Bij het aperitief genoten we als starter van een sublieme jamón Ibérico, vergezeld van overheerlijk brood van de lokale bakker; een eenvoudige doch verfijnde start die de toon zette voor de rest van de avond.

Als voorgerecht kozen we voor de pompoensoep met rode biet en de sint-jakobsvruchten.
De fluwelen,doch stevige textuur van de pompoensoep werd prachtig in balans gebracht door de aardse tonen van de rode biet.
De perfect gebakken coquilles smolten op de tong, terwijl de knapperige aardpeer en de lichte zuurte van de augurken een verfrissende tegenhanger boden.

Als hoofdgerecht kozen we beiden voor de Mechelse koekoek, begeleid door geroosterde peer, witloof en rode bietenketchup. Het sappige en malse vlees van de koekoek werd voortreffelijk aangevuld door de zoete tonen van de geroosterde peer en de subtiele bitterheid van het witloof. 

Als afsluiter kozen we voor de kazen van Laurent Wathelet. Een selectie van 5 verschillende smaken, van romig tot pittig, geserveerd met brood en honing. Ook lieten we ons verleiden door het dessert van roze chocolade met framboos en gekarameliseerde pistachenoten. De delicate zoetheid van de chocolade werd prachtig in evenwicht gehouden door de frisse zuren van de framboos en de knapperige textuur van de pistachenoten.

Monsieur V weet als geen ander heerlijke gerechten te serveren aan een eerlijke prijs. In combinatie met de charmante setting en de zeer vriendelijke, tweetalige bediening maakt dit restaurant een bezoekje waard voor liefhebbers van de bistronomische keuken.

Bezocht op: 07 februari 2025

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *