Restaurant Bacchus ligt langs een drukke baan, maar geniet toch van een landelijke setting in het groen. In de zomer kan je er ook terecht op het terras.

Bacchus Knokkebaan 20, 9880 Aalter, België
Website

Budget voor Restaurants:
Voorgerechten tussen 19€ en 30€
Hoofdgerechten tussen 33€ en 37€
Desserts tussen 10€ en 13€
Menu vanaf 67€ (3-gangen) / 82€ (4-gangen)

We betraden het restaurant via de prachtige oprijlaan en werden bij aankomst vriendelijk onthaald door de attente gastvrouw. De ruime indeling creëert een stijlvolle en toch ongedwongen sfeer, waardoor we konden genieten van een ontspannen gastronomische avond met vrienden.
Wij bezochten het restaurant op vrijdagavond en kozen ervoor om à la carte te eten.
Hoewel er geen drankenkaart is, werden we door de gastvrouw perfect geadviseerd bij onze keuze voor aperitief en wijnen.

Bij het aperitief kregen we als hapje een stukje terrine, een velouté van champignons en toastjes met een dip van wortel en pompoen. Alvast een veelbelovende start.
Als voorgerecht kozen we voor de carpaccio en de risotto met Coquilles.
De royale portie carpaccio van gerijpt Holstein rundvlees was goed afgekruid en werd aan tafel afgewerkt met fijn geraspte Belper Knoll kaas.
Ook de Carnarolli risotto met gebakken coquilles was een voltreffer met een licht pikante jus van schaaldieren.
Daarna kozen we voor het rundsvlees en de zeebaars.
Het Hereford rundsfilet was niet beschikbaar en werd vervangen door de rib-eye. Deze rib-eye was perfect gebakken en vergezeld van een lekker witloofslaatje met rucola, allumette frietjes en zelfbereide mayonaise. 
Ook de cuisson van de op het vel gebakken zeebaars was perfect. De aardappelmousseline met graanmosterd zorgde voor een aangename fraicheur in het gerecht dat verder werd afgewerkt met spinazie, girolles  en pastrami saus.

Gezien de genereuze porties die restaurant Bacchus serveert was onze honger na de hoofdgerechten zeker al gestild maar de dessertkaart was te aanlokkelijk om te weerstaan. We kozen uiteindelijk voor het vers gedraaid, huisgemaakt vanille-ijs met warme chocoladesaus en de sabayon. De desserts lagen in lijn met de voorgaande gerechten: royaal en erg smaakvol. Als afsluiter van de avond dronken we nog een koffietje, dat geserveerd werd met een assortiment van zoetigheden. 

Het was ons eerste bezoek aan restaurant Bacchus en dit was een zeer aangename ervaring. We kijken er dan ook naar uit om  bij gelegenheid het restaurant ook eens in de zomer te kunnen bezoeken, zodat we ook eens kunnen genieten van het weidse uitzicht op het terras.

Opmerkingen

  • Lunch en menu’s worden enkel per tafel geserveerd en vanaf 2 personen.
  • A la carte eten is beperkt tot 4 personen.
  • Op zaterdagavond wordt enkel de vier gangen suggestiemenu geserveerd.

Bezocht op 12 januari 2024.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *