
Of je nu smacht naar een smeltende Wagyu steak, betoverd wil worden door verrukkelijke desserts, of dorst hebt naar handgemaakte cocktails, Mey biedt ongetwijfeld iets wat perfect past bij jouw smaakvoorkeuren
Mey Cadixstraat 5, 2000 Antwerpen, België
Website
Budget voor Restaurants:
Voorgerechten tussen 15€ en 25€
Hoofdgerechten tussen 30€ en 65€
Desserts tussen 12€
Het was niet onze eerste bezoek aan Mey, het vleesrestaurant gelegen op het Eilandje, en zeker ook niet het laatste. Stel je geen traditioneel steakhouse voor met de gebruikelijke donkere en stoere ambiance met flakkerend vuur. Integendeel, bij Mey word je verwelkomd in een licht modern interieur met open keuken, die toch een huiselijke sfeer uitstraalt.
Maar waar het bij Mey echt om draait: het is de ultieme bestemming voor liefhebbers van uitstekende Wagyu. Dit gecombineerd met een uitgebreide wijnkaart, staat dit restaurant garant voor een avondje culinair genot voor de echte vleesliefhebber. Ondanks het feit dat Mey een vleesrestaurant is, voorzien ze ook altijd de mogelijkheid om een vis of vegetarisch gerecht te kiezen. En wordt er rekening gehouden met bepaalde diëten.
Onze avond begon deze keer met een verrassend hapje, een eigen versie van de curryworst.
Als voorgerecht namen we de huisgemaakte bitterballen, de rundscarpaccio en de steak tartaar om te delen. De Wagyu bitterballen waren zeer smaakvol en bijzonder leuk geserveerd in een eierdoos. Maar qua smaak moesten de steak tartaar en het zeer grote bord carpaccio zeker niet onderdoen. Hierbij werd ook nog brood met truffelboter geserveerd.
We waren met een gezelschap van 5, waaronder een zwangere.vrouw. Voor haar werd er een salade met burrata voorzien die niet op de kaart stond. De rest koos uiteindelijk voor de tasting “Best of Both Worlds” met Australische Jack’s Creek Ribeye en Japanse Kobe Striploin. Omdat er vooraf werd getwijfeld om gewoon de tender steak te kiezen kregen we bij de tasting hiervan ook een extra stuk ter vergelijking.
Op advies van de eigenaar kozen we hierbij voor een zeer lekkere Syrische rode wijn.
Als afsluiter kozen we nog voor de tarte tatin met koffie en Espresso Martini.
De sympathieke eigenaar kan met veel passie zijn kennis over vlees en wijn overbrengen. Waar mogelijk past hij het gerecht aan naar de wens van de klant, zolang hij maar kan garanderen dat mensen bij hem lekker gegeten en de smaken van alle gerechtjes en wijn samen gaan.
It’s all about food & tasting bij Mey. Aanrader!
Bezocht op 16 februari 2024