De brasserie door de ogen van een jonge chef, dat mag u bij Octo verwachten. Wat dat betekent? Een trendy vibe en een vlotte service, maar vooral klassiekers die met respect voor het verleden en hedendaagse lichtheid worden bereid.

Octo Aalbekeplaats 8, 8511 Kortrijk, België
Website

Budget voor Restaurants:
Voorgerechten tussen 17€ en 24€
Hoofdgerechten tussen 27€ en 39€
Desserts tussen 10€ en 14€


We hadden onlangs het genoegen om Restaurant Octo in Aalbeke te bezoeken en deze ervaring is enkel meegevallen. Het begon al met de ligging op de zeer gezellige dorpsplaats van Aalbeke. Hierdoor betreedt je het restaurant al met een aangenaam nieuwsgierig gevoel en dat wordt enkel beter wanneer je door de sympathieke gastvrouw met een brede glimlach wordt ontvangen.

De inrichting van Restaurant Octo straalt een moderne elegantie uit, met aandacht voor detail. Deze lijn wordt ook doorgetrokken in de menukaart met klassieke gerechten in een modern jasje. De jonge chef zie je ook de hele tijd het beste van zichzelf geven in de open keuken naast de gezellige bar.

We kregen een uitstekende tafel vooraan aan het raam. Bij ons aperitief kregen we als starter crackers met een smeuïge tonijnmousse. Ideaal om een eerste moment te bekomen van een drukke werkweek met zicht op het ganse restaurant

Als voorgerecht aten we de scheermesjes en de carpaccio. De royale portie carpaccio was goed gekruid en afgewerkt met Parmezaan. Royaal omschrijft ook de portie van de scheermesjes die niet traditioneel geserveerd werden in de schelp maar verrassend op toast met een fris sausje. De voorgerechten waren overheerlijk zodat de verwachtingen voor het hoofdgerecht wel hoog lagen. 

Als hoofdgerecht kozen we voor een Filet Pur met pepersaus en de paling in’t groen.  De Filet Pur met pepersaus werd geserveerd met zowel een gemengd slaatje als een witloofslaatje. Het vlees was perfect saignant gebakken en werd in plakjes gesneden geserveerd. De mooie portie paling met groene kruidensaus had een zeer frisse toets en werd dan zeer smaakvol tot op de laatste graat opgepeuzeld. Bij beide gerechten kregen we ook handgesneden frietjes, wat we persoonlijk ook altijd een pluspunt vinden. 

Als dessert vroegen we eerst de melkchocolade met clementine en speculaas. Enkele minuten later kregen we met onnodige uitgebreide excuses te horen dat deze niet meer beschikbaar was en in de plaats werd er ons een chocolademousse voorgesteld. Dit was een uitstekend alternatief want ook hier kregen we een grote portie lekkere en vooral zeer luchtige chocolademousse.

Restaurant Octo is een aanrader voor wie op zoek is naar klassieke gerechten met een moderne touch in een sfeervolle setting. Wij keerden tevreden terug!

Bezocht op 08 maart 2024

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *