In het centrum van Hasselt, maar toch rustig gelegen, vind je het trendy Bocca Nera.. Hier draait alles om het genieten en delen van smaakvolle Italiaanse gerechten in een gezellig modern interieur. Of zoals ze het zelf omschrijven: “Een gezellige chaos, zoals in de cité”

Bocca Nera Bonnefantenstraat 8, 3500 Hasselt, België
Website

Budget voor Restaurants:
Voorgerechten tussen 5,5€ en 20€
Hoofdgerechten tussen 15€ en 42€
Desserts tussen 9,5€ en 16€
Sharing menu 37,50€


Bij het binnenkomen werden we meteen op een vriendelijke en ongedwongen manier ontvangen. Het eerste wat je doet als je aan tafel zit is even rondkijken en het hippe interieur, met als blikvanger de grote wand gevuld met kleurrijke drankflessen, in je opnemen.

Vrijwel meteen werd ons het concept duidelijk uitgelegd. Alles draait om het delen van gerechten. Je kan met je hele gezelschap kiezen voor het regelmatig wijzigende Bocca Sharing Menu of je kan zelf een keuze maken uit verschillende kleine en grotere sharing dishes. Op het menu staat duidelijk dat je voor 2 personen best een combinatie neemt van 3 kleine gerechtjes en 1 groot gerecht om te sharen. 

Wij besloten à la carte te kiezen uit de Italiaans en Mediterraan geïnspireerde gerechten.
Starten deden we met een aperitief. Een klassieke rode vermouth en de zeer verrassende ‘Drum & Basil’ met Gin, Italicus, heel veel basilicum en “a smoky Bergamot Bubble”. Met de gedurfde smaakcombinatie van deze laatste cocktail werd de lat meteen heel hoog gelegd. 

Als kleine gerechtjes kozen we voor het charcuteriebord van Brandt & Levie, de bruschetta met stracciatella, mortadella en pistache, alsook de Burrata van de chef die zeer verfrissend op smaak werd gebracht door toevoeging van meloen een groene kruidendressing. Deze gerechtjes worden in een zeer vlot tempo geserveerd. 

Het grote gerecht dat we kozen was de Pinsa Mario Pollo-Telli. Een pinsa is een variant van pizza die gemaakt is met een mix aan bloemsoorten, veel water en een lange rijstijd. Het deeg wordt daardoor super luchtig en heel licht verteerbaar. Pinsa bevat minder zout en calorieën dan een traditionele pizza. Pinsa is eigenlijk een soort kruising tussen pizza en focaccia.
Deze werd rijkelijk belegd met pulled chicken, paprika en homemade jalapeno-honing. We kunnen dit heerlijke gerecht nog het best omschrijven door enkele karaktereigenschappen op te sommen van de voetballer naar wie de naam van dit gerecht met een woordspeling verwijst : Eigenzinnig, onvoorspelbaar en charismatisch. 

Achteraf gezien was het voorgestelde aantal gerechten meer dan voldoende, want we hadden helemaal geen plaats meer voor een dessert.en sloten onze aangename restaurantervaring af met een koffietje. 

Het restaurant richt zich vooral op het concept ‘sharing’, maar als je niet graag je eten deelt kan je uiteraard ook gewoon één van de kleine gerechten als voorgerecht en een groot gerecht als hoofdgerecht eten.

Op de menukaart staat te lezen dat het concept en de gerechten hun oorsprong vinden in de diepgewortelde roots van de uitbaters in de Limburgse mijncités. Daarom ook de naam Bocca Nera, als een knipoog naar het zwarte gezicht van de mijnwerkers. We kunnen enkel welgemeend en in feilloos cités herhalen: Vies lekker manne! 

Bezocht op 02 Augustus 2024

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *